Helyi és más aktualitások: Mit főzzek ma? Te mit sütsz főzöl? (fórum)

http://maglodiakklubja.network.hu

Csatlakozz te is közösségünkhöz Klikkelj máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 116 db
  • Videók - 25 db
  • Blogbejegyzések - 34 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Maglódiak Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

http://maglodiakklubja.network.hu

Csatlakozz te is közösségünkhöz Klikkelj máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 116 db
  • Videók - 25 db
  • Blogbejegyzések - 34 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Maglódiak Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

http://maglodiakklubja.network.hu

Csatlakozz te is közösségünkhöz Klikkelj máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 116 db
  • Videók - 25 db
  • Blogbejegyzések - 34 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Maglódiak Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

http://maglodiakklubja.network.hu

Csatlakozz te is közösségünkhöz Klikkelj máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 116 db
  • Videók - 25 db
  • Blogbejegyzések - 34 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Maglódiak Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Mit főzzek ma? Te mit sütsz főzöl?

Ezt a témát Tóth Sarolta indította 14 éve

Kedves Barátaim!
Itt írjunk le olyan egyszerű, vagy bonyolult, akár hagyományos ételrecepteket, amelyeket ti is szerettek és megosztanátok a többiekkel az elkészítésüket.

Hozzászólások eddig: 9

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Tóth-Máté Józsefné üzente 11 éve

Sziasztok! Én most kezdtem egy blogot írni ebben a témában, mert nekem is sok gondot okoz, hogy mit tegyek a család elé napi szinten. Várok mindenkit szeretettel mindennap frissülő blogomon. Szívesen venném a hozzászólásokat is, hogy ki mit főz, ezzel is segíthetjük egymást. http://mindennapifozocske.blogspot.hu/

Válasz

Tóth Sarolta üzente 14 éve

Már megsütöttem a zserbómat/anyukám receptje alapján/

Hozzávaló a tészthoz/1 tepsi/:
50dkg liszt
25dkg margarin, vagy vaj
1,5gr élesztő
3 kanál tejföl
2 tojás sárgája
1 csipet só

Töltelék:
25 dkg. darált dió
15 dkg cukor
1-2 csom. vaniliás cukor
lekvár/a legjobb a házi barack

A tésztát jól össze dolgozzuk, 3- om részre szedjük, fél órát hűvös helyen pihentetjük.
A tölteléket a diót a vaniliás cukrot és a cukrot összekeverjük. A tésztát kinyútjuk egyet mindíg, és a tepsit lisztezzük, de én sütő papírt használok, az első tésztát jó vastagon kenjük be baracklekvárral erre jön elsimítva a diós keverék, erre a következő kinyújtott tészta és ua. mint előbb.
Ha kihűlt a kisült süti csokimázzal vonjuk be, Én étcsokoládés torta bevonót használok, és ehhez a felolvadás végén 1 kiskanálnyi vajat keverek.

Nagyon finom és elálló süti/bár nálunk nem sokáig áll el :)/ezért 2 tepsivel szoktam sütni, természetesen akkor dupla az anyag szükséglet.

Próbáljátok ki nálunk ezt nagyon imádja mindenki és nem is nagy fáradság az elészítése :)!

Válasz

Tóth Sarolta üzente 14 éve

Ilikém kedves!

Ne birizgáld a nyelőkémet :)! Nagyon jó receptek és gyorsak.
Éppen hagyományos zserbót sütök/édesanyám tanítása szerint / később hozom a recepjét.

Kedves Társaság tessék fincsi recepteket írni:)!

szia és köszönöm Ilike!

Válasz

Kováts Lajosné üzente 14 éve

Sacikám és kedves mindnyájatok!

Hoztam Nektek még finom süti recepteket.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Túró Rudi torta recept

előkészület: 30 perc
sütés: 12 perc
hozzávalók 8 főre

A piskótához:

2 tojás
6 dkg cukor
6 dkg finomliszt
fél kk sütőpor
1 dkg cukrozatlan kakaópor
5 dkg cukor (a sziruphoz a kész piskóta tetejére)

A töltelékhez:

1 csapott ek zselatinpor
15-25 dkg porcukor (ízlés szerint)
50 dkg túró
1 dl tejföl
1 vaníliarúd
1 citrom reszelt héja
1 ek citromlé
2,5 dl hideg tejszínből vert hab
3 ek cukrozatlan kakaópor



Elkészítés
Piskóta készítése:

Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk.
A tojásokat és a cukrot 4 perc alatt robotgéppel fölhabosítjuk.
A lisztet, sütőport és a kakaót összekeverjük és fakanállal óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk.
A tortaformába öntjük a masszát és 175 fokon 12 perc alatt megsütjük. Ha kész, kihűtjük.

Töltelék készítése:

A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük, amíg a zselatin feloldódik.
Félretesszük hűlni, közben a porcukrot simára keverjük 2-3 kanál forró vízzel egy nagy keverőtálban.
A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt és a zselatinos vizet. Robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk és végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot.
Összeállítás:

A piskótát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és miután a formát elmostuk és szárazra töröltük, visszatesszük bele.
Megöntözzük 1 dl víz és 5 dkg cukor összemelegített keverékével, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket és a tetejét vastagon megszórjuk kakaóporral.
A tortát 1 napig hűtőben tartjuk. Tálalás előtt késsel finoman körbevágjuk és kiszedjük a formából.

###################################################################

Bocimobil recept

előkészület: 10 perc
sütés: 30 perc
hozzávalók 6 főre
1 tojás
11 ek olaj
11 ek cukor
15 ek liszt
2 ek kakaó
2,5 dl tej
1 tk szódabikarbóna
1 (bio)citrom reszelt héja

Tetejére:

5 db túró rudi
elkészítés
A tészta hozzávalóit csomómentesen elkeverem.
Kivajazott tortaformába öntöm.
A túrórudikat ujjnyi vastag karikákra szeletelem és a tészta tetejére rakosgatom. A sütés végére a tészta csaknem teljesen bepuszilja azokat.
Előmelegített sütőben, közepes fokozaton, kb. 30 percig sütöm. (Tűpróba!)

************************************************************************************

Válasz

Tóth Sarolta üzente 14 éve

Ilike a Boszit kipróbálom !

Nyamm:)!

Válasz

Tóth Sarolta üzente 14 éve

Hogyan válasszak ( mármint a sonkát :))?

Nehéz kérdés mert óriási a kínálat és a minőségi eltérések is nagyok.

Fontos, hogy jó, megbízható helyről vásároljunk. Keressünk egy megbízható hentest vagy kissebb boltot, amelyet ismerünk vagy ajánlottak!

A jó sonka:

- nem túl zsíros

- nyomásra inkább kemény mint puha

- nem gyorspácolt és előfőzött

Hogyan főzzem?

Ahány ház annyi szokás, van aki szereti ha a sonka saját ízé dominál, míg van aki a fűszeresebb változatot kedveli. Ajánlott fűszerek: vöröshagyma, fokhagyma, egész bors, babérlevél, boróka bogyó

Mennyi ideig főzzem?

Az általános az, hogy 1 kg sonkára kb. 2 óra főzést számolhatunk. Ezalatt megfelelően átfő, nem marad nyers de nem is fő szét. Akkor megfelelő, ha a beleszúrt villa könnyen a húsba szalad. Ezután lefedve, saját levében hagyjuk kihűlni, ettől finom szaftos lesz .

Nyamm :)

Válasz

Kováts Lajosné üzente 14 éve

Sziasztok maglódi Lányok!

Én egy pár pogácsa receptet hoztam Nektek, válogassatok, ki, ki izlésének megfelelőt.

Egyéb pogácsák.


Aranypogácsa:

20 dkg lisztet, 1 cs. V.-sütőport, 2 tojás sárgáját, kávéskanálnyi sót, és szükségszerinti tejfölt összegyúrunk lágyan gyúrható tésztává. Ezt nyújtjuk olyan nagyságúra, hogy az 1 órával előbb elkészített és pihentetett vajastésztát belecsomagolhassuk. A vajastésztát 15 dkg lisztnek 25 dkg vajjal történt eldolgozásával készítettük...

Az összetett tésztát négy-ötször nyújtjuk és hajtogatjuk, míg legvégül ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszúrva, tojással megkenjük. Vajazott tepsiben forró sütőbe téve, szép sárgára sütjük.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Borsos falusi pogácsa:

25 dkg durván darabolt szalonnatepertőt 10 dkg zsírral, 35 dkg liszttel, 1 egész tojással, 1/4 kg lágy passzírozott krumpli-péppel, 1 egész Váncza-sütőporral, késhegynyi borssal, sóval és szükség szerint kevés tejföllel összegyúrunk. Hatszor nyújtjuk és hajtogatjuk. Legvégül ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsavágóval kiszúrjuk és tetejét tojással megkenve, gyengén borssal megszórjuk. Szép barnára sütjük.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Boszorkánypogácsa :

Hozzávalók: 10 dkg dió, 1 citrom, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 5 tojás sárgája, 45 dkg finomliszt, 1 tojás fehérje, 10 dkg baracklekvár.

Elkészítése: A diót durvára vágjuk, a citromot lereszeljük, levét kinyomjuk, a tepsit meglisztezzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a citrom levével és héjával, majd egyenként hozzáadjuk 4 tojás sárgáját, beledolgozzuk a lisztet és 1 csipet sót, hogy jól formázható tészta legyen. Diónyi golyókat formálunk belőle, és tojás fehérjébe mártjuk, darabos dióba hempergetjük, közepét benyomjuk. Világosra sütjük, még melegen kevés lekvárt pöttyintünk a kis kráterbe.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Búzacsírás pogácsa:

Hozzávalók (egy nagyobb tepsihez): 0,5 kg teljes őrlésű tönkölyliszt, 15 dkg búzacsíra (friss legyen), 5 dkg élesztő, 2 dl tejföl, 25 dkg pálmavaj, 35 dkg túró, 3 dkg tengeri só.

Az alapanyagokat és a dúsító anyagokat a dagasztótálban erőteljesen összegyúrjuk, míg egy sima tésztát nem kapunk, ami elválik az oldalfalától. 20 percig pihentetjük, majd ismét meggyúrjuk. 15 percig pihentetjük, majd kétujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét nem mélyen megvágjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, megvajazott sütőlemezre vagy tepsibe egymástól kb. 1 cm távolságra tesszük. 20 percig kelesztjük, majd a tetejét vízzel spricceljük, és szezámmaggal megszórjuk. 20 percig 220 fokon sütjük.

###################################################################

Próbáljátok ki, mindegyik nagyon finom!!!
Sok sikert kívánok hozzá és nagyon jó étvágyat.

Szeretettel Ili.

Válasz

Tóth Sarolta üzente 14 éve

Kedves Barátaim!

Kérek fincsi húsvéti süti recepteket, és írjátok le Ti mit készítetek Húsvétra főételnek?
Kíváncsian várom az ötleteiteket.

Válasz

Tóth Sarolta üzente 14 éve

Ma éhesek maradtatok :)? Vagy mi történt?

Én ma egésznap Pestet jártam, de azért főztem zöldbabfőzeléket és sütöttem rá debreceni kolbászt.

Írjátok már ide hogy ti hogy oldjátok meg a napi kajafőzést. És írjatok fincsi recepteket is.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu